Howest techniekkamp kortrijk

Hoe richt je wetenschapscommunicatie op kinderen?

Wil jij kinderen verwonderd maken over wetenschap? Dan wil je vast weten hoe je wetenschapscommunicatie succesvol op kinderen kan richten. Daarom organiseren we op 31 mei een panelgesprek met drie sprekers die van wanten weten.

In de SciComm Academy organiseert SciMingo elke maand een gratis lunch talk waarin experts in de wetenschapscommunicatie hun ervaring en tips delen. Die lezingen en panelgesprekken zijn trouwens gratis en online te volgen!

"Wajow, da's epic!"

“Kinderen zijn de toekomst”, toch? Wel, ze zijn in elk geval heel erg nieuwsgierig en ze stellen fascinerende onderzoeksvragen. Een dankbaar publiek om te bereiken. Maar dat vraagt natuurlijk een specifieke aanpak, zoals die van onze drie sprekers:

  1. Angelique Van Ombergen werkt voor het Europese Ruimteagentschap als “Discipline Lead for Life Sciences”, en slaagt er ook nog in om te schrijven voor het brede publiek, in artikels, blogs en kinderboeken.
  2. Telidja Klaï is dan weer ontwikkelingspsycholoog en gebruikt die kennis als aanbodproducent bij Ketnet. Ze is er verantwoordelijk voor strategieën rond missie, doelgroep, diversiteit …
  3. Bieke Steeman stond 17 jaar voor de kleuterklas en leert studenten aan de HOWEST nu activiteiten organiseren voor de Kinderuniversiteit. In het project 'SPELENDerWIJS' dompelde ze  kinderen en hun ouders onder in wetenschappelijke thema's.

Drie sprekers

Angelique Van Ombergen
Telidja Klaï
Bieke Steeman
Van links naar rechts: Angelique Van Ombergen, Telidja Klaï, Bieke Steenman